Thursday, 8 September 2011

Create Daum Cafe Account


yeah..finally da ade daum acc...hepynye!!!.nak join gak?dun worry..here..tutorial nye..

pertama..clink link ni Life On Daum
pastu nanti..ade page ni muncul..

pastu korang click kt tempat ^click tu..

pastu  korang click kat kotak yang paling bawah..yang ^click tu


pastu korang tick kt kedua-dua kotak kecil tu..pastu baru click kt ^click


kat sini korang bubuh name id,password,dn nama real..kat bahagian male/female tu, kalo perempuan tick kt kotak kedua..kalo lelaki kotak pertama..pastu emel korang..lepas semua da siap click kotak biru yang bertanda ^click..pastikan nama username korang jarak..macam eye in ditulis jadi eyein..


lepas korang da tanda kotak biru tu..akan ada muncul satu kotak..tu kotak pengesahan emel..orang pergi kt inbox emel korang dan cari code yang daum bagi.. kalo tak ade cuba cari kat spam folder.tulis code tu kat kotak tadi tu..dan tekan balik kotak warna biru tu..pastu da siap~ senang kan..


(BONUS) Join Super Junior daum cafe..hehe....

mula-mula korang click link ni Super Junior Daum Cafe


korang click kat kotak berwarna oren tu..


pastu akan muncul satu page baru.. yang kotak username tu da automatik ade nama username yang korang daftar tadi..pastu tick kotak kecil tu..pastu kotak < the answer  tu ..korang tulis 13.buat masa ni jawapannya 13 tapi tak pasti la kalau nanti da bertukar..tapi tadi try boleh je.. pastu kotak <put the code tu..korang letak la code tu..jangan risau..code tu bukan dalam bahasa korea..selamat~


lepas page ni muncul..da siap..sekarang korang da jadi official Super Junior daum cafe member..happy tak? keke.. done..


full credit to Sup3rjunior

0 comments:

 
Penulis Bongsu Blogger Template by Ipietoon Blogger Template