Tuesday, 21 February 2012

Tutorial:Cara Mudah Download Fonts Untuk Photoshop+Free Fonts

                                      Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
                                               بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم

woo hhooot..excited  first time nak wat tutorial ni.hahaks..saje je ni..kali ni aku nak ajar korang cara mudah download fonts,,

1)Korang bole download fonts kat sini..Dafonts 
next step,korang bole refer kepada gambar....


bila korang da download fonts tu..click kat fonts tu..sebagai contoh aku pilih circusdog tu..click la kat nme tu

bila da click dye akan keluar macam ni kan?? so korang click je install button yang de kat atas tu

selesai install,korang bukak photoshop korang..tengok ade tak?? kalo ade maknanye install korang da berjaya ^^

see senang ta? tak payah beria nak copy dan paste..cuma install

ok la..aku nak bagi korang free fonts.. 




Kalau korang rase tutorial ni ade gune nye ..silalah komen yew ^^

Wednesday, 11 January 2012

Jom Belajar 顔文字, kaomoji

korang taw ta  顔文字, kaomoji tu pe??? ala..yang emotican tu la..tadi aku geledah google terjumpe la emotican ni..30 paling popular kat jepun..keke

RankEmoticonEmotion
1(^_^) or (^_^)v, etc
Laughing
2(>_<)>
Troubled
3(^_^;)
Troubled
4(ToT)
Crying
5m(_ _)m
Apologising
6(^^ゞ or (^^;)
Shy
7( ̄ー ̄)
Grinning
8(≧∇≦)/
Joyful
9( ̄□ ̄;)
Surprised
10(#^.^#)
Shy
11(*´▽`*)
Infatuation
12(ーー;)
Worried
13(*^▽^*)Joyful
14_| ̄|○, orz, OTL, etc
Depressed
15(^▽^)
Laughing
16キタ━━━(゜∀゜)━━━!!!!!, (゜∀゜), etc
I think it is “I’m here!!!”, but I just don’t really know!
17(´・ω・`)
Snubbed
18( ゚ Д゚)
Shocked
19(・∀・)
Laughing
20(T▽T)
Crying
21(* ̄m ̄)Dissatisfied
22( ´∀`)
Laughing
23(⌒▽⌒)
Laughing
24(^v^)Laughing
25ヽ(´ー`)┌
Mellow
26(’-’*)
Laughing
27(‘A`)
Snubbed
28(゜◇゜)Surprised
29(*°∀°)=3
Infatuation
30∩( ・ω・)∩, ( ・ω・), etc
Joyful
           Comel kan!!!

 
Penulis Bongsu Blogger Template by Ipietoon Blogger Template