Tuesday, 21 February 2012

Tutorial:Cara Mudah Download Fonts Untuk Photoshop+Free Fonts

                                      Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
                                               بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم

woo hhooot..excited  first time nak wat tutorial ni.hahaks..saje je ni..kali ni aku nak ajar korang cara mudah download fonts,,

1)Korang bole download fonts kat sini..Dafonts 
next step,korang bole refer kepada gambar....


bila korang da download fonts tu..click kat fonts tu..sebagai contoh aku pilih circusdog tu..click la kat nme tu

bila da click dye akan keluar macam ni kan?? so korang click je install button yang de kat atas tu

selesai install,korang bukak photoshop korang..tengok ade tak?? kalo ade maknanye install korang da berjaya ^^

see senang ta? tak payah beria nak copy dan paste..cuma install

ok la..aku nak bagi korang free fonts.. 




Kalau korang rase tutorial ni ade gune nye ..silalah komen yew ^^

0 comments:

 
Penulis Bongsu Blogger Template by Ipietoon Blogger Template